Jong Ajax laat periodetitel door de vingers glippen: 'FC Dallinga' mag feestvieren

Jong Ajax laat periodetitel door de vingers glippen: 'FC Dallinga' mag feestvieren

10-12-2021 21:59
99

Excelsior heeft op het nippertje de tweede periode van de Keuken Kampioen Divisie gepakt. De Rotterdammers wonnen zelf met 2-1 van MVV en dat bleek genoeg toen Jong Ajax op bezoek bij TOP Oss een zege verspeelde.

TOP Oss – Jong Ajax 1-1
John Heitinga, de trainer van de Amsterdamse beloften, wist dat een zege genoeg was om de periodetitel op te halen in Oss en had ook nog eens de beschikking gekregen over een sterke selectie. Met Mohamed Daramy, Danilo en Naci Ünüvar in de basis werd de jacht op het Bronzen Schild ingezet, maar TOP hield knap stand.

In de tweede helft viel de goal alsnog: Nordin Musampa scoorde en brak daarmee de Osse muur, waarna de jonge Ajacieden die kleine marge over de streep probeerden te trekken. Diep in de slotfase ging het echter alsnog mis toen Kay Tejan er 1-1 van maakte en de periodetitel daarmee richting Kralingen stuurde.

Excelsior – MVV 2-1
Het feest was dus in Kralingen, waar Excelsior op eigen veld relatief eenvoudig met 2-1 van MVV won. Ze mochten, zoals te doen gebruikelijk, Thijs Dallinga daar dankbaar voor zijn. De spits maakte zijn 23e en 24e (!) treffer van dit seizoen en zorgde er daarmee eigenhandig voor dat Excelsior na dit seizoen in de nacompetitie actief zal zijn, een Bronzen Schild won en een geldbedrag mag bijschrijven. 

FC Volendam – Jong PSV 3-2
Het Andere Oranje had nog een theoretische kans op de periodetitel, maar dan moesten de concurrenten wel allemaal verliezen. Dat gebeurde niet en dus bleef Volendam met lege handen achter, maar zijn ze wel nog altijd koploper in de reguliere stand. Boy Deul, Robert Mühren en Ibrahim El Kadiri zorgden voor een 3-0 voorsprong en dat bleek genoeg om een comeback van Jong PSV af te slaan. Zij kwamen niet verder dan treffers van Johan Bakayoko en Mohamed Nassoh.

Overige uitslagen:
VVV – Jong FC Utrecht 1-2
De Graafschap – Helmond Sport 0-1
Roda JC – FC Den Bosch 3-2
FC Eindhoven – Telstar 1-1
ADO Den Haag – Jong AZ 3-2
NAC Breda – Almere City 1-1
FC Emmen – FC Dordrecht 2-1

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie