United-manager Rangnick wil Pogba best laten gaan: 'Dan lijkt het me niet nuttig'

United-manager Rangnick wil Pogba best laten gaan: 'Dan lijkt het me niet nuttig'

11-12-2021 07:33
15

Ralf Rangnick, de interim-manager van Manchester United, is duidelijk: hij is niet van plan om Paul Pogba koste wat kost in Manchester te houden. De Duitser erkent dat Pogba een belangrijke speler kan zijn voor The Mancunians, maar als de Fransman wil vertrekken mag dat.

Pogba weigert vooralsnog zijn aflopende contract te verlengen, waardoor hij in januari in gesprek kan met geïnteresseerde clubs. Zijn zaakwaarnemer Mino Raiola gaf in een interview in de Duitse media al aan dat zijn cliënt openstaat voor een nieuw avontuur. Dat heeft ook Rangnick meegekregen. "Ik zal niet zeggen: hij is het niet waard om hier te blijven... Maar spelers moeten wel willen spelen voor een grote club als United", zo vertelt de manager op de persconferentie voor het duel met Norwich City van zaterdag.

"Aan de andere kant, laten we wachten wat er gaat gebeuren", zo houdt Rangnick de deur wel op een kier. "Als een speler niet voor United wil spelen op de lange termijn, dan lijkt het me niet nuttig om hem van gedachten te laten veranderen. Ik heb een paar dagen geleden met hem gesproken via de telefoon (Pogba is geblesseerd, red.). Laat hij eerst maar eens terugkeren, fit worden en opnieuw trainen met het team."

Rangnick is er niet bang voor dat het spel van United minder zal worden, wanneer Pogba besluit te vertrekken. "Hij kan een belangrijke speler zijn, maar dat geldt ook voor alle andere spelers. Ik ben niet alleen de coach van Pogba, maar ook van alle andere spelers. Het is mijn ambitie om ze beter te maken, iedere individuele speler. En dat is alleen mogelijk door de prestaties van het hele team te verbeteren", zo sluit Rangnick af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s