'Gavi gaat Barça-contract niet verlengen, Europese top wil afkoopsom betalen'

'Gavi gaat Barça-contract niet verlengen, Europese top wil afkoopsom betalen'

11-12-2021 09:21
77

FC Barcelona moet serieus rekening houden met een vertrek van Gavi. De nieuwe parel op het middenveld van de Spaanse grootmacht weigert vooralsnog om zijn in de zomer van 2023 aflopende contract te verlengen en verschillende clubs liggen op de loer.

Dat meldt de Catalaanse krant El Nacional, dat normaal dicht op het vuur zit bij Barcelona. De 17-jarige Gavi brak onder Ronald Koeman door in het eerste elftal van Barcelona en ook onder de nieuwe trainer Xavi Hernández staat hij het merendeel van de wedstrijden in de basis. Barcelona wil het contract van Gavi opwaarderen en er een gelimiteerde afkoopsom van één biljoen aan toevoegen, maar dat lijkt niet te gaan gebeuren.

In het huidige contract van Gavi staat een clausule van 50 miljoen euro en Bayern München, Chelsea en Liverpool zouden het geen probleem vinden om dat bedrag op tafel te leggen voor de middenvelder. 

Sinds zijn debuut voor Barcelona kwam Gavi in twintig officiële wedstrijden in actie en werd hij voor het eerst opgeroepen voor het Spaanse nationale elftal, waarvoor hij inmiddels vier keer in actie is gekomen.