Hamer teleurgesteld in Feyenoord: 'Dat zouden ze niet zeggen, maar deden ze wel'

Hamer teleurgesteld in Feyenoord: 'Dat zouden ze niet zeggen, maar deden ze wel'

11-12-2021 12:31
42

Gustavo Hamer kijkt met dubbele gevoelens terug op zijn periode bij Feyenoord. De middenvelder, die nu op zijn plek zit bij Coventry City, is trots op zijn Rotterdamse debuut. Toch had er volgens hem meer in gezeten.

Op 2 april 2017 mag Hamer debuteren namens Feyenoord in de Klassieker tegen Ajax. "Maar we verloren (met 2-1, red.), dat was wel een smetje op die middag", zegt hij in een groot interview met RTV Rijnmond. "Toch glim ik nog steeds van trots als ik aan mijn officiële debuut in Feyenoord 1 denk. Dat was jarenlang een jongensdroom, die toen uitkwam. Alleen hield het daarna in het eerste snel op."

De middenvelder werd namelijk verhuurd aan FC Dordrecht, waar hij een uitstekend seizoen draaide. De terugkeer in Rotterdam was daarna echter niet wat Hamer zich erbij had voorgesteld. "Voordat ik aan FC Dordrecht werd verhuurd, spraken Martin van Geel en ik af dat ik na mijn verhuurperiode een eerlijke kans zou krijgen. En dat hij niet zou zeggen: ‘Super dat je ervaring op hebt gedaan in de eerste divisie, nu verhuren we je aan een eredivisieclub.’ Maar dat zei hij wel."

De teleurgestelde Hamer vertrok naar PEC, waar hij uiteindelijk een transfer naar Cventry verdiende. "Toeval speelt zo’n grote rol in de voetballerij. Natuurlijk heb je zelf invloed, maar er zijn maar weinig dingen die je echt in de hand hebt. Een trainer moet fan zijn van de soort voetballer die je bent, je kan een blessure krijgen of door een blessure bij een concurrent juist een kans krijgen. Je hebt een beetje geluk nodig in je carrière."