'Als ik naar huis ga, is het klaar: Van Bommel kan er echt in doorgaan'

'Als ik naar huis ga, is het klaar: Van Bommel kan er echt in doorgaan'

12-12-2021 17:11
16

Mark van Bommel kan té bezeten zijn van het spelletje. Dat stelt Kevin Hofland, die bij VfL Wolfsburg enkele maanden aan de zijde van de trainer werkte.

"Mark is heel goed in het zien wat er gevraagd wordt. Elke training is gebaseerd op de wedstrijden: niet blind een positiespel doen, maar echt met een gedachte erachter", begint Hofland bij het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie.

"En Mark is bezeten. Dat is misschien ook wel zijn valkuil, dat hij soms té bezeten is. Ik heb prettig met hem samengewerkt en over dit soort dingen hebben we het ook gehad. Ik ben misschien iets rustiger. Als ik naar huis ga, is het klaar. Mark kan er echt in doorgaan."

Na zijn PSV-ontslag, twee jaar geleden, werd Van Bommel verweten aan alle touwtjes te willen trekken. "Nu was hij rustig", zegt Hofland. "Daar heb ik ook een rol in gespeeld. Ik heb hem dingen uit handen genomen, al ben je daarvoor ook assistent."

Op de vraag of Van Bommel in potentie een trainer is voor een topclub, antwoordt Hofland bevestigend. "We vergeten weleens dat Mark 44 is. Hij is nog jong, net als ik. Of het te snel is is gegaan? Wat is te snel? Als het op je pad komt, doe je het. Vaak gaat het wel goed en dan hoor je niks."

Van Bommel en Hofland moesten eind oktober het veld ruimen na een reeks slechte resultaten met Wolfsburg. De Duitse topclub staat op dit moment tiende in de Bundesliga.