Luuk de Jong kan Barcelona niet helpen: weer puntenverlies in Spanje

12-12-2021 18:08
87

FC Barcelona zit in de hoek waar de klappen vallen: na twee opeenvolgende nederlagen - tegen Real Betis en Bayern München - won de ploeg van trainer Xavi Hernández ook niet van Osasuna. Luuk de Jong had een basisplaats en speelde de hele wedstrijd.

Barcelona kon van tevoren al de borst natmaken voor het bezoek aan Estadio El Sadar: het stugge Osasuna presteert dit seizoen uitstekend in eigen huis en hield ook zondag niet in. Toch kwam Barça al vroeg op voorsprong door een goal Nico González, zijn eerste in de hoofdmacht.

Amper twee minuten later stond het alweer gelijk: Rubén García kopte een vrije trap achter Marc-André ter Stegen, die onder vuur ligt na zijn zwakke optreden tegen Bayern München. De Duitsers wonnen met 3-0, waardoor Barça na de winterstop in de Europa League uitkomt.

Kort na rust kwam Barcelona voor de tweede keer op voorsprong. Abde Ezzalzouli, beter bekend als Abde Ez, scoorde met een harde volley. Dat zorgde voor behoorlijk wat ophef in El Sadar, omdat voorafgaand aan de Barça-aanval in het strafschopgebied de bal op de arm van Sergio Busquets kwam.

Scheidsrechter José Munuera Montero zwichtte niet onder de protesten en zag hoe Osasuna in de 87ste minuut alsnog loon naar werken kreeg. Ezequiel Ávila maakte de 2-2. Door het gelijkspel is het gat tussen Barcelona en koploper Real Madrid nog steeds vijftien (!) punten.

Frenkie de Jong speelde net als Luuk de Jong, die de geblesseerde Memphis Depay verving, de hele wedstrijd. Sergiño Dest bleef op de bank.