Van der Sar: Als we in de Conference League moeten spelen, ben ik er niet meer

Van der Sar: "Als we in de Conference League moeten spelen, ben ik er niet meer"

12-12-2021 20:30
144

Edwin van der Sar is niet van plan om nog twintig jaar bij Ajax te blijven. De algemeen directeur van Ajax was zondag te gast bij Rondo en besprak daar zijn toekomst.

Van der Sar is nu negen jaar in dienst bij Ajax. Hij was vier jaar directeur marketing en vanaf 2016 is hij algemeen directeur. "Ik wil niet de Arsène Wenger of Sir Alex Ferguson van Ajax worden. Ik heb het erg naar mijn zin. Zo'n punt zal er vast wel komen, maar we zijn er nog niet. We werden misschien voor gek verklaard toen we onze ambities openbaarden. We doen het uitstekend, maar de echte prijs is er nog niet. We willen de aansluiting met de topclubs maken en daar ook blijven. Dat zou wel de kroon op het werk zijn als we dat kunnen bewerkstelligen."

Van der Sar wordt in het geruchtencircuit genoemd bij Manchester United, waar hij Ed Woodward op zou kunnen volgen. "Dat ligt niet in de lijn der verwachtingen, nee. Ons proces is nog niet klaar. Als je ziet hoe we de bestuurlijke rust neer hebben kunnen zetten, dat is mij veel meer waard. Ja, ik zou het nog wel een keer willen. Maar uiteindelijk willen we dit neerzetten, dan zullen we het wel zien. Het is zwaar, maar te overzien. In Engeland is het echt iets anders."

Van der Sar krijgt de vraag of hij een keer de Champions League, Europa League of Conference League wil winnen. "Als we in de Conference League moeten spelen, ben ik er niet meer. Dan is het klaar. We willen iets groots, een prijs."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s