PSV komt goed weg in Nijmegen en grijpt koppositie in negentigste minuut

12-12-2021 21:55
293

Na het gelijkspel van Feyenoord en de nederlaag van Ajax, heeft PSV wel gewonnen. De Eindhovenaren kregen genoeg kansen, maar wisten pas in de absolute slotfase te winnen bij NEC. Daardoor neemt PSV de koppositie over in de Eredivisie.

PSV kreeg voor de wedstrijd bij NEC goed nieuws uit Groningen en Amsterdam: concurrenten Feyenoord en Ajax wisten hun wedstrijden tegen respectievelijk FC Groningen en AZ niet te winnen. De Eindhovenaren kregen daardoor de uitgelezen kans om van plek drie naar plek één te stijgen op de ranglijst, drie dagen na de nederlaag bij Real Sociedad. Een overwinning in De Goffert was daar echter noodzakelijk voor.

Na acht minuten viel het eerste doelpunt al in Nijmegen, maar dat was verrassend genoeg in het voordeel van NEC. PSV-goalie Joël Drommel verwerkte een vrije trap van Lasse Schöne bijzonder slecht, waar Magnus Mattsson van kon profiteren: 1-0.

In de rest van de eerste helft kreeg PSV de bal van NEC. De ploeg van Roger Schmidt werd echter amper gevaarlijk, waardoor het bij rust nog steeds 1-0 stond. Na de pauze werd PSV dominanter, waardoor NEC steeds verder teruggedrongen werd. In de 63ste minuut dachten de bezoekers op gelijke hoogte te komen via Ibrahim Sangaré, maar de treffer werd door de VAR afgekeurd wegens buitenspel.

Niet veel later kreeg NEC dé kans om zijn voorsprong te verdubbelen: Elayis Tavsan ging in zijn eentje op Drommel af, maar verzuimde om de 2-0 op het scorebord te zetten. Daarna kreeg de thuisploeg de deksel op de neus: tien minuten voor tijd kopte invaller Yorbe Vertessen de 1-1 tegen de touwen namens PSV.

In de slotfase ging PSV nog op zoek naar de winnende treffer. Daar zorgde Carlos Vinícius uiteindelijk in de negentigste minuut voor, op aangeven van invaller Maxi Romero. Daardoor is PSV de nieuwe koploper van de Eredivisie: het gat met Ajax en Feyenoord is nu één punt. NEC staat op dit moment elfde.