AZ haalde tegen Ajax kracht uit Verstappen-zege: 'Dat heeft Max wel bewezen'

AZ haalde tegen Ajax kracht uit Verstappen-zege: 'Dat heeft Max wel bewezen'

13-12-2021 07:36 Laatste update: 07:57
47

AZ-trainer Pascal Jansen gebruikte voor aanvang van het duel met Ajax de titelwinst van Max Verstappen als extra motivatie voor zijn ploeg. De oefenmeester zag AZ, mede geïnspireerd door het Verstappen-verhaal, het tactisch plan perfect uitvoeren.

In de Johan Cruijff ArenA zag de AZ-selectie op een groot scherm hoe Verstappen het wereldkampioenschap won. "Wat er in Abu Dhabi is gebeurd, hebben we toch nog even aangestipt", steekt Jansen van wal in gesprek met De Telegraaf. "Je moet altijd in een zege blijven geloven, want dat is door Max wel bewezen. Tijdens de sportmaaltijd en in de bus hebben we de tv aan gehad en je weet dat er ook daarna (in de ArenA, red.) links en rechts nog wel op wat telefoontjes wordt gekeken", zegt de oefenmeester, die zijn selectie gefocust moest zien te houden.

"Toen voor Verstappen de buit binnen was, ging de focus wel weer op de wedstrijd." Tijdens het duel zag Jansen dat zijn spelers het maximale deden om Ajax te bestrijden. "Mijn jongens hebben hun leven voor de overwinning gegeven. De groep verdient daar een ontzettend groot compliment voor. Maar je moet je ook naar kansen toespelen. De tweede goal was wat dat betreft heel mooi. Na de tik van de 1-1 werkten we zo hard dat we toch nog in staat waren de 1-2 te maken."