PSV staat voor uitdaging om Ajax voor te blijven op ranglijst: 'Geen probleem'

PSV staat voor uitdaging om Ajax voor te blijven op ranglijst: 'Geen probleem'

13-12-2021 07:56
65

Roger Schmidt blijft nuchter onder het feit dat PSV de ranglijst in de Eredivisie aanvoert. De Duitse oefenmeester beseft dat er op zijn ploeg gejaagd gaat worden, al ziet hij dat niet als een probleem.

PSV heeft zich tegen NEC ternauwernood gerevancheerd van de Europa League-uitschakeling in San Sebastián tegen Real Sociedad. Door de uitglijder van Ajax tegen AZ staan de Eindhovenaren los bovenaan in de competitie. Of het een probleem wordt om daar te blijven? "Dat is geen probleem, het is een uitdaging", aldus Schmidt tegenover de NOS.

"Na zestien speelrondes betekent de ranglijst nog niet zoveel", stelt de Duitser. "Maar we zijn natuurlijk blij dat we momenteel eerste staan", vervolgt Schmidt, die dolgraag 'Weihnachtsmeister' wil worden met PSV. "We proberen om tijdens de kerstvakantie aan de top te blijven staan."

Schmidt is trots dat zijn ploeg de knop zo snel kon omzetten na het debacle tegen Real Sociedad. "Op zondagavond om acht uur hier na een wedstrijd op donderdagavond in Spanje spelen, dan kan niet altijd alles top zijn", stelt de oefenmeester, die zijn wisselbeleid een keer goed zag uitpakken. "Ik ben blij dat het team is blijven knokken en vind ook dat de invallers daar een hoofdrol in hebben gehad. Maxi Romero natuurlijk, maar ook bijvoorbeeld Yorbe Vertessen."