Van der Sar open over Nouri-gesprekken: 'Triest hoe het is gegaan'

Van der Sar open over Nouri-gesprekken: 'Triest hoe het is gegaan'

13-12-2021 08:31 Laatste update: 08:55
29

Edwin van der Sar hoopt dat er vroeg of laat een akkoord komt tussen Ajax en de familie van Abdelhak Nouri. De twee partijen voeren nog altijd gesprekken, wat volgens de algemeen directeur van de Amsterdamse club respectvol verloopt.

Ruim vier jaar nadat Nouri in elkaar zakte tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen, is er nog altijd geen overeenstemming bereikt over een schadevergoeding. Van der Sar betreurt de situatie. "Ik kan er niet veel over zeggen. Alles wat je zegt, doen we in gesprekken die onderling zijn. Dat gaat goed", aldus de oud-goalie bij het Ziggo-programma Rondo. "Vorige maand ben ik bij hem geweest. Ik waardeer heel erg dat je hem op z’n tijd kan bezoeken."

Hoewel Ajax en de Nouri-familie allesbehalve op gespannen voet leven, blijft een akkoord uit. "Het is uiteraard triest hoe het is gegaan. Als er een akkoord is, zullen we dat zeker melden. Wij hopen dat er een akkoord komt. Zo hebben wij er als Ajax altijd ingezeten en de familie ook. Er is wederzijds respect naar elkaar toe in deze situatie."

Van der Sar verzekert dat Ajax voor een compensatieregeling zal zorgen. "Wij hebben de aansprakelijkheid aangenomen. Op die manier gaan wij het met de familie oplossen."