Vormer in de clinch met Club Brugge-trainer: “Het is eigenlijk naar de knoppen”

Vormer in de clinch met Club Brugge-trainer: “Het is eigenlijk naar de knoppen”

14-12-2021 08:04 Laatste update: 08:07
20

Voetbalminnend België is in de ban van de ruzie tussen Ruud Vormer en Philippe Clement bij Club Brugge. De 33-jarige Noord-Hollander is, ondanks zijn status als aanvoerder, buiten de basis gevallen en zou sterk overwegen om Blauw-Zwart na acht jaar te verlaten: volgens 86-voudig Belgisch international Franky Van der Elst is de situatie onhoudbaar.

Van der Elst heeft blij Club Brugge een rijk verleden als speler en assistent-trainer en werkte in die hoedanigheid al eens kort samen met Clement. Volgens de analist komt het niet meer goed tussen de trainer en Vormer. "Het is eigenlijk naar de knoppen", klinkt het in gesprek met Het Nieuwsblad. "Wat nu nog rest, is een professionele samenwerking, waar de hartelijkheid uit verdwenen is. Vormer is zeer populair."

De naam van de middenvelder wordt namelijk nog steeds gescandeerd in het Jan Breydelstadion, terwijl ook zijn teamgenoten hem nog steeds steunen. "Voor Clement is dat vervelend, maar ik heb het gevoel dat hij daar wel mee om kan gaan", aldus Van der Elst. "Tot het einde van het seizoen moeten ze door. Nadien hangt alles ervan af wie er nog is en wie niet. Dat weten we nu nog niet.