Van der Veen stopt per direct bij City Football Group: 'Terug naar Nederland'

Van der Veen stopt per direct bij City Football Group: 'Terug naar Nederland'

14-12-2021 11:07 Laatste update: 11:09
13

Peter van der Veen stopt per direct als trainer van de Belgische tweedeklasser Lommel SK. Hij keert om persoonlijke redenen terug naar Nederland.

Van der Veen (49) was sinds augustus hoofdtrainer van Lommel, dat net als onder meer Manchester City, New York City FC, Girona en Troyes onderdeel is van de City Football Group. Het jaar daarvoor was hij assistent van Liam Manning.

Nu vertrekt Van der Veen om persoonlijke redenen bij de nummer zeven van de Pro League. "Het was mij een genoegen en een geweldige ervaring om de afgelopen anderhalf jaar bij Lommel SK te werken", reageert hij op de clubsite.

"Het is nu tijd voor mij om terug te gaan naar Nederland en me daar te richten op de toekomst. Maar ik wil alle supporters, de spelers, de staf, de club en de City Football Group (die in mei 2020 eigenaar werd van Lommel, red.) hartelijk bedanken voor de steun die ik heb gekregen."

Van der Veen leidde in het verleden verschillende Nederlandse nationale jeugdploegen. Hij won in 2019 met Oranje O17 het EK en bereikte de halve finales van het WK. Hij was in het verleden ook werkzaam in de jeugdopleiding van Ajax.