Recordaantal besmettingen: Premier League houdt hart vast voor feestdagen

Recordaantal besmettingen: Premier League houdt hart vast voor feestdagen

14-12-2021 18:55 Laatste update: 19:16
68

In de Premier League zijn grote zorgen nu de omicronvariant van het coronavirus om zich heen grijpt. Met 42 coronagevallen in één week, minstens vijf clubs met besmettingen en al twee wedstrijden die werden uitgesteld, is het alarmfase één in Engeland.

Manchester United moest een streep zetten door het duel met Brentford, terwijl ook Tottenham Hotspur - Brighton & Hove Albion niet doorgaat vanwege een groot aantal besmettingen bij de Londenaren. De Premier League houdt de adem in zo kort voor de commercieel zeer interessante duels rond de feestdagen. Daarom worden de maatregelen aangesscherpt. Zo moeten spelers en stafleden vanaf nu elke dag getest worden, waarvan twee keer per week met een PCR-test. Verder moeten er zoveel mogelijk mondkapjes worden gedragen en afstand worden bewaard.

Ook voor de Engelse supporters verandert er iets. Zonder vaccinatie of negatieve test is publiek niet meer welkom in de stadions. De hoop is gevestigd op de boostercampagne, maar ondertussen was één op drie Premier League-spelers tegen het einde van oktober nog steeds niet dubbel gevaccineerd. De Engelse gezondheidsdiensten houden aan dat er minstens drie maanden tussen de tweede en derde prik moet zitten.