Telstar geeft 3-1 achterstand weg tegen Spakenburg, maar ontsnapt alsnog in beker

14-12-2021 23:35
16

Spakenburg heeft bij Telstar niet voor een bekerstunt kunnen zorgen. De amateurs kwamen terug van een 3-1 achterstand, maar lieten in de slotfase van de wedstrijd een stunt liggen en gingen in verlenging onderuit: 5-3.

De wedstrijd in Velsen-Zuid stond bol van spektakel. Via Yassine Zakir kwam Telstar op voorsprong, maar Floris van der Linden maakte weer gelijk voor Spakenburg, waarna Gyliano van Velzen kort daarna weer voor een voorsprong voor Telstar zorgde. Spakenburg deed absoluut niet onder voor de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

De club uit de Tweede Divisie verweerde zich kranig, maar was lamgeslagen nadat Delvechio Blackson kort na rust de voorsprong voor Telstar verdubbelde. Een stunt van Telstar leek afgewend. Of toch niet, want toen Van der Linden de aansluitingstreffer maakte, geloofde Telstar er ineens weer in.

Telstar wankelde en gaf de voorsprong helemaal weg toen Lowie van Zundert met nog twaalf minuten op de klok ook de derde voor Spakenburg maken. De ploeg van Andries Jonker ontsnapte in extremis zelfs aan een nederlaag omdat Telstar de kansen niet afmaakte.

In verlenging wist Telstar de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. Een paar minuten in de verlenging maakte Jip Molenaar de 4-3, waarna Spakenburg met tien man verder moest toen Joël Amakodo zijn tweede geel kreeg. In de slotminuten beslite Rashaan Fernandes de wedstrijd.