Groningen op zijn hoede voor Dallinga: 'Die 24 goals had ik niet verwacht'

Groningen op zijn hoede voor Dallinga: 'Die 24 goals had ik niet verwacht'

FC Groningen moet op zijn hoede zijn voor Thijs Dallinga, die met Excelsior tegenover zijn oude club staat in de tweede ronde van de KNVB Beker. Trainer Danny Buijs van de Trots van het Noorden had niet verwacht dat de spits het zó goed zou doen bij de Kralingers.

Dallinga is met 24 doelpunten in negentien duels de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie. Woensdagavond wil hij ook Groningen pijn doen. "Ik had wel verwacht dat Thijs het goed zou gaan doen bij Excelsior. Maar die 24 doelpunten had ik niet verwacht, zo eerlijk moet ik zijn", zegt Buijs tegen het Algemeen Dagblad. "Hij doet het extreem goed en scoort aan de lopende band."

Dallinga vertrok bij Groningen, omdat hij bij Excelsior meer perspectief zag. "We hebben hem eind vorig jaar weer bij de groep gehaald na een lange blessure. Hij trainde toen regelmatig mee en is een paar keer ingevallen", vertelt Buijs. "Hij was een paar keer dicht bij een doelpunt in de Eredivisie. Als je dan een niveau lager gaat spelen in de Keuken Kampioen Divisie, verwacht je wel dat hij daar iets gaat laten zien. Maar dat hij er al 24 heeft gemaakt, dat is echt heel knap. Hopelijk voor hem blijft hij die lijn doorzetten. Maar ons is er alles aan gelegen om te zorgen dat dat woensdag even niet het geval is."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s