Grensrechter uit 'Team Kuipers' stopt ermee: 'Ik heb geen doelen meer'

Grensrechter uit 'Team Kuipers' stopt ermee: 'Ik heb geen doelen meer'

15-12-2021 11:33
25

Sander van Roekel stopt binnenkort met vlaggen. De 47-jarige grensrechter, die jarenlang deel uitmaakte van 'Team Kuipers', staat op 21 december voor het laatst langs de lijn met een vlag in zijn hand.

Van Roekel was jarenlang onderdeel van het team rond Björn Kuipers en maakte met de internationale topscheidsrechter diverse finales mee. Afgelopen zomer stopte Kuipers nadat hij en zijn team de EK-finale mochten leiden en nu zit het er ook voor Van Roekel op. "Ik heb geen doelen meer", zegt hij op de KNVB-site. "Het is mooi geweest."

Van Roekel vlagde de grootste wedstrijden, maar wist niet hoe dat dit seizoen zou zijn. "Voorheen stelden we voor het begin van het seizoen altijd met elkaar onze doelen op. Dit willen we bereiken en daar werken we naartoe. Door het stoppen van Björn viel dat nu weg en dat voelde voor mij heel anders. Er was geen stip op de horizon meer om naar toe te werken."

Na dinsdagavond zit het erop voor de grensrechter. Dan vlagt hij Vitesse tegen PEC Zwolle, zijn laatste wedstrijd. "Het is bij mij in de buurt en ik kom er graag. Alleen jammer dat we het nog steeds zonder publiek moeten doen, en dus mijn familie zal ontbreken."