Ik was 02.00 uur thuis en 06.00 uur ging het wekkertje, reken maar uit haha

"Ik was 02.00 uur thuis en 06.00 uur ging het wekkertje, reken maar uit haha"

15-12-2021 13:15 Laatste update: 16-12-2021 08:47
22

De euforie van de bekerwinst op FC Emmen blijft nog wel even hangen in Maassluis en omstreken. Het plaatselijke Excelsior Maassluis wist dinsdag te stunten door Emmen uit de KNVB Beker te knikkeren. Er werd na afloop flink gefeest, maar sommigen moesten doseren omdat de wekker weer vroeg ging.

Door een laat doelpunt van Bram Wennekers verzekerde Excelsior Maassluis zich van de volgende ronde van de KNVB Beker. Direct na afloop barstte het feest los, al maakte Jean Paul van Leeuwen het bewust niet heel laat. De doelman van de club uit de Tweede Divisie heeft een eigen bedrijf in Personal Training en moest vroeg aan de bak. "Ik was 02.00 uur thuis en 06.00 uur ging het wekkertje, reken maar uit haha", zegt hij tegen VoetbalPrimeur.

"De terugreis was dik 2,5 uur. Als we hadden verloren, was die een stuk minder leuk geweest. Nu zeiden we tegen de buschauffeur dat hij die rotonde een paar keer extra kon pakken. Ik ben nog steeds aan het nagenieten en krijg veel reacties van mensen die het hebben gezien. Het is het onderwerp van de dag. De euforie komt steeds op, tot nu toe geniet ik iedere minuut na. Nee, een vrije dag zat er niet in. Ik ben eigen baas, dus er wordt niets verdiend als er niet gewerkt wordt. Ik moest gewoon vroeg aan de arbeid. Ik bijt me er wel doorheen. Ik draai split shifts, waarbij ik 's ochtends en aan het einde van de middag werk. Het is even bikkelen en er doorheen bijten", zegt hij.

Voor matchwinner Wennekers werd het iets later, maar hij hoefde woensdag dan ook zijn bed niet uit. "Ik was om 03.00 uur thuis. Ik ben lekker vrij vandaag omdat ik morgen op vakantie naar Curaçao ga. Kapot? Nee, valt mee. De terugreis leek langer dan dat het was, we hebben het goed naar ons zin gehad. Dat is een traditie bij ons. De rotonde hebben we een paar keer extra gepakt zodat we nog wat langer konden feesten. Ik zat vanochtend in de uitzending bij Radio Rijnmond en kreeg net een voorstel van onze mediaman om opnames te maken met Hart van Nederland. Dat zijn hele leuke dingen die erbij komen kijken."

Hoe komt het dat profclubs steeds worstelen met amateurclubs? "Emmen staat in de top van de Keuken Kampioen Divisie en dan weet je dat het gewoon lastig wordt, maar ik kan me voorstellen dat zij er ook niet op zitten te wachten om op een koude dinsdagavond tegen een amateurclub te moeten spelen", zegt Van Leeuwen. "Voor ons werkt dat motiverender dan andersom. Je wil alles geven, strijdend ten onder gaan en hopen op een wonder. Wij hebben niets te verliezen. De beker is zo belangrijk voor de club, ook financieel. Dat je in een stadion speelt is voor veel jongens een droom die uitkomt."

"Misschien is het toch een stukje onderschatting", zegt Wennekers daarover. "Emmen is een goede ploeg, maar wij kunnen ook hartstikke goed voetballen. We hebben redelijk ons eigen ding kunnen doen, je gaat er gewoon tweehonderd procent tegenaan als je tegen een betere ploeg speelt. Zij speelden ook nog eens zonder publiek, dus ze hebben veel te verliezen en wij kunnen open kaart spelen. Als je wint, is het fantastisch. Als je verliest, ga je met opgeheven hoofd uit het toernooi."

De loting
Wat nu voor Excelsior Maassluis? Aanstaande zaterdag wordt er geloot voor de volgende ronde. Liever een amateurclub of toch meteen een topclub? "Voor allebei valt iets te zeggen. Er staat een mooie bonus tegenover als je de volgende ronde haalt, dus wat dat betreft zou een amateurclub beter zijn. En als je een topclub loot, dan is het allerbelangrijkste dat er publiek bij is. Kijk maar naar Barendrecht, dat is een grote smet op zo'n mooie wedstrijd tegen Ajax. De ervaring van tegen een topclub spelen is uniek, dat vergeet je nooit meer. Voor de beleving moeten er echt supporters bij", zegt Van Leeuwen.

Wennekers denkt er hetzelfde over. "Een wat kleinere club die we kunnen pakken zou mooi zijn, maar uit naar de Johan Cruijff Arena is ook niet misselijk. Ja, ik ben Ajax-fan. Sommige spelers zijn voor Ajax, maar het grootste gedeelte is voor Feyenoord. Ik heb zelfs liedjes van Feyenoord gehoord in de bus, daar was ik niet zo blij mee haha."

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)