Groningen liet KKD-topscorer gaan en treft hem in beker: 'Ik kreeg amper kansen'

Groningen liet KKD-topscorer gaan en treft hem in beker: 'Ik kreeg amper kansen'

Woensdagavond staan Excelsior en FC Groningen tegenover elkaar in het bekertoernooi. Dat is vooral voor Thijs Dallinga een bijzonder affiche: de spits werd niet goed genoeg bevonden door de Trots van het Noorden en scoort nu aan de lopende band in Kralingen.

Wie denkt dat er sprake is van wraakgevoelens bij Dallinga, komt echter bedrogen uit. "Ik ben niet iemand die nu extra wil laten zien wat ze hebben misgelopen", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "In de voetballerij lopen dingen nu eenmaal anders dan je verwacht. Je moet kansen krijgen bij een club om te laten zien wat je kan."

Dat gevoel had de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie, die er al 24 in heeft liggen, niet in het noorden. "Bij Groningen kreeg ik nauwelijks kansen, daar liepen concurrenten die zich al jarenlang bewezen hadden op eredivisieniveau. Juist daarom ben ik nu naar Excelsior gegaan. Hier kan ik mezelf over een langere periode laten zien."

Dallinga belooft dat hij in de winterstop niet weg zal gaan bij Excelsior. "Een half jaar is niet genoeg, ik wil een heel seizoen scoren. Ik raak niet zo van de leg door hoe goed het nu gaat. Er zal namelijk ook een mindere fase komen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s