PSV-vertrek in de winter definitief van de baan: 'Natuurlijk blijf ik hier'

PSV-vertrek in de winter definitief van de baan: 'Natuurlijk blijf ik hier'

16-12-2021 00:00
28

Ritsu Doan peinst niet meer over een vertrek bij PSV. De 23-jarige Japanner maakte het verschil in de gewonnen bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard en voelt zich kiplekker in Eindhoven.

Doan speelde vorig seizoen op huurbasis bij Arminia Bielefeld en leek op de nominatie te staan om definitief te vertrekken, maar de laatste weken is het tij gekeerd: de aanvallende middenvelder speelt veel. Woensdagavond gidste hij PSV met twee goals naar een 2-0 zege op Fortuna Sittard.

Een wintertransfer is daardoor geen onderwerp van gesprek meer. "Natuurlijk blijf ik hier, ik ben gefocust op PSV", wordt Doan geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "Ik ben blij dat ik nu zoveel minuten krijg. Ik had ook tegen NEC willen spelen (afgelopen zondag, red.), maar snap ook dat anderen soms de kans krijgen. Ik moet blijven vechten voor mijn plek in het elftal."

PSV wil dit seizoen de KNVB Beker winnen. Sinds 2012 ging de 'Dennenappel' niet meer mee naar Eindhoven. Doan: "We willen iedere competitie winnen, maar zeker ook de beker. Ik denk dat het al met al ook een goede overwinning was."