Update: Heerenveen grijpt definitief naast Berg: Noor tekent bij Lens

Update: Heerenveen grijpt definitief naast Berg: Noor tekent bij Lens

17-12-2021 10:41 Laatste update: 17-12-2021 10:41
50

Patrick Berg maakt de overstap van FK Bodø/Glimt naar RC Lens. En dus niet naar sc Heerenveen, dat ook geïnteresseerd was.

Volgens de Noorse kranten VG en Nettavisen en transferexpert Fabrizio Romano hebben Lens en Bodø/Glimt een akkoord over Berg, die om en nabij de vier miljoen euro oplevert. Heerenveen had hem ook in het vizier. Mogelijk als opvolger voor Joey Veerman, die nog altijd zeer gewild is en in de belangstelling zou staan van PSV en AZ.

Heerenveen is ondertussen wel bezig met andere spelers. Een van de namen die op het lijstje staat is die van Kristoffer Velde van FK Haugesund. De buitenspeler staat ook bij een (nog onbekende) andere Eredivisie-club op de lijst en geniet interesse uit België en Polen. Heerenveen wil echter eerst een spits aantrekken voor het werk maakt van een buitenspeler.

Update: SC Heerenveen grijpt definitief naast de komst van Patrick Berg. De 24-jarige Noorse controleur heeft maandag zijn overstap naar RC Lens afgerond. Hij komt per 1 januaro over van FK Bodø/Glimt en tekent een contract tot medio 2026 bij de nummer zes van de Ligue 1.

"Patrick is een international van Noorwegen en speelde tot dusver zijn hele carrière bij Bodø/Glimt, terwijl er al veel aanbiedingen voor hem zijn geweest in het verleden", zegt Arnaud Pouille, directeur van RC Lens. "Hij gaat ons beter maken." De Fransen betalen naar verluidt ongeveer vier miljoen euro. Heerenveen zag in hem de opvolger van Joey Veerman.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie