Sparta heeft nieuwe technisch directeur: 'De uitdaging hier is zeer interessant'

Sparta heeft nieuwe technisch directeur: 'De uitdaging hier is zeer interessant'

17-12-2021 14:27
26

Sparta Rotterdam heeft een nieuwe technisch directeur. De Kasteelclub heeft vrijdag bekend gemaakt dat Gerard Nijkamp, die tot voor kort nog werkzaam was bij Cincinnati FC, de opvolger wordt van de vertrokken Henk van Stee.

Van Stee vertrok vorige week na onenigheid met Manfred Laros, algemeen directeur van Sparta. Trainer Henk Fraser bleef wel aan en hij krijgt nu met Nijkamp als technisch directeur te maken. De 51-jarige Hardenberger heeft ervaring als technische man bij PEC Zwolle en werkte 2,5 jaar als 'general manager' in de Major League Soccer bij Cincinnati.

Op de website van Sparta laat Nijkamp, die voor tweeënhalf jaar getekend heeft op Het Kasteel, weten blij te zijn met de klus. "Na mijn vertrek uit Amerika heb ik bewust de tijd genomen om mijzelf te oriënteren op mijn volgende stap die ik wilde maken. In de afgelopen dagen is het contact met Sparta intensief geweest en werd voor mij de uitdaging, om onderdeel uit te gaan maken van deze mooie club, zeer interessant."

"Sparta is in mijn beleving een unieke club met een mooie identiteit in een interessant verzorgingsgebied", gaat hij verder. "Wat mij ook enorm aanspreekt, is de jeugdopleiding. Sparta heeft in het verleden bewezen in staat te zijn zelf spelers vanuit de jeugdopleiding door te laten stromen. Ik ben dan ook erg voorstander van een dergelijk goed draaiend ecosysteem dat begint bij de jeugdopleiding."