Karelse: 'Misschien niet zo sportief, maar ik hoopte dat het gestaakt zou worden'

Karelse: 'Misschien niet zo sportief, maar ik hoopte dat het gestaakt zou worden'

17-12-2021 18:16
3

Hoofdklasser Achilles Veen heeft donderdagavond een grote kans gemist om te 'overwinteren' in de KNVB Beker. De thuiswedstrijd tegen Derde Divisie-club DVS'33 werd met 0-2 verloren, waardoor het de gasten uit Ermelo zijn, die samen met Excelsior Maassluis de laatst overgebleven amateurclubs in de beker zijn.

Achilles Veen kreeg in de beginfase van de eerste helft én de tweede helft een doelpunt om de oren. "Dit is het verhaal van het hele seizoen. Wij voetballen heel behoorlijk, maar schieten de ballen er niet in. Tegen DVS kunnen wij voor de pauze drie keer scoren en weer gebeurt het niet", aldus trainer John Karelse na afloop in gesprek met de regionale tak van het Algemeen Dagblad.

Dat de wedstrijd bij een 0-2 tussenstand werd onderbroken vanwege de dichte mist, vond Karelse niet zo erg, gaf hij na afloop toe. "Misschien niet zo sportief, maar ik hoopte dat het definitief gestaakt zou worden. Wij bakten er na rust niet veel meer van. Met een frisse groep hadden wij zaterdag een plan kunnen bedenken." De negentig minuten werden alsnog vol gemaakt en DVS gaf zijn voorsprong niet meer uit handen. "Dat wij niet door zijn, vind ik nog steeds een gemiste kans."

DVS en Excelsior Maassluis gaan zaterdag in de koker. Ook ADO Den Haag, PEC Zwolle, Telstar, NAC Breda, RKC Waalwijk, FC Twente, AZ, Vitesse, FC Groningen, Go Ahead Eagles, PSV, Ajax, NEC en sc Heerenveen hebben de laatste zestien bereikt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s