'Ik moet toegeven dat het leven in Qatar mij prima beviel, erg veilig'

'Ik moet toegeven dat het leven in Qatar mij prima beviel, erg veilig'

18-12-2021 14:00
52

Qatar is een zeer omstreden emiraat, maar Xavi Hernández heeft geen slechte verhalen. De huidige hoofdtrainer van FC Barcelona was twee jaar lang werkzaam bij Al-Sadd uit Doha en heeft het altijd goed naar zijn zin gehad.

Het is niet voor het eerst dat Xavi Qatar verdedigt. De oliestaat wordt omgeven door controverse omdat de mensenrechten niet gerespecteerd zouden worden. Bij de bouw van stadions voor het WK in Qatar zijn 6500 mensen overleden, zo onthulde de Engelse krant The Guardian.

"Als je in Doha rondloopt en de mensen ontmoet, is hun passie voor voetbal duidelijk. Ik wist niet wat ik moest verwachten toen ik hier voor het eerst kwam, omdat het een volledig nieuwe ervaring voor me was. Ik vertrok na 25 jaar bij Barcelona en ging naar een deel van de wereld met een nieuwe cultuur en tradities."

"Ik moet toegeven dat het leven in Qatar mij prima beviel. Het weer is geweldig, er is bijna iedere dag zon, en het is erg ontspannen werken. De mensen zijn respectvol en vriendelijk. Het land is ook erg veilig en er is weinig criminaliteit. Daardoor kun je hier prima een familie stichten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie