Atalanta Bergamo verliest ongeslagen status na tien wedstrijden

18-12-2021 17:20
13

Atalanta Bergamo heeft na tien ongeslagen competitiewedstrijden op rij weer een wedstrijd verloren. Het AS Roma van José Mourinho was zaterdagmiddag veel te sterk: 1-4.

Al na één minuut scoorde Tammy Abraham voor Roma en dat zette de toon voor de rest van de wedstrijd. De Engelse spits scoorde via de inglijdende Hans Hateboer. Atalanta kon in eigen stadion geen moment gevaarlijk worden. Toen Roma nog voor het half uur op 0-2 kwam, leek het al gedaan. Die goal werd gemaakt door Nicolò Zaniolo.

Gevaarlijk was Atalanta niet, maar toch kwam de ploeg van Gian Piero Gasperini nog voor rust terug in de wedstrijd. Daarbij kreeg het wel de hulp van Roma: via Bryan Cristante werd het 1-2. Duvan Zapata kreeg in de tweede helft een grote kans op 2-2, maar daarna liep Roma verder weg.

Uit een vrije trap van Jordan Veretout tikte Chris Smalling de 1-3 binnen, waarna Abraham met nog acht minuten op de klok de vierde Roma-goal maakte. Atalanta blijft op de derde plaats staan, maar Roma is La Dea wel tot zes punten genaderd.