Ook Arsenal doet Leeds pijn, Van Bronckhorst wint weer, Roda-vreugde duurt kort

18-12-2021 18:30 Laatste update: 20:51
14

Het gaat Giovanni van Bronckhorst voor de wind in zijn eerste weken als manager van Rangers FC. Zaterdag werd ook Dundee United aan de kant gezet. Arsenal had geen kind aan Leeds United, dat dinsdag al met 7-0 verloor van Manchester City.

Leeds United - Arsenal
Net als Manchester City had Arsenal geen kind aan Leeds United, dat met de nodige afwezigen te kampen heeft. Gabriel Martinelli zette de sterk spelende Londenaren op het goede spoor met twee treffers. Bukayo Saka maakte er nog voor rust 0-3 van. Voor Leeds werden de zorgen ondertussen alleen maar groter. Crysencio Summerville viel al snel in door een blessure van Jack Harrison.

The Gunners namen na rust de voet wel enigszins van het gaspedaal, waarna de thuisploeg zelfs iets terugdeed via een benutte strafschop van Raphinha. De bal ging op de stip door een onhandige overtreding van Ben White. Het slotakkoord was echter voor Emile Smith Rowe. De ploeg van manager Mikel Arteta handhaaft zich zodoende in de top-vier.

Rangers FC - Dundee United 1-0
Rangers FC trof een gehavend Dundee, dat enkele spelers moest missen vanwege coronabesmettingen. Toch hielden de bezoekers aanvankelijk eenvoudig stand. Pas in de tweede helft schroefde de Schots kampioen het tempo op en dwong het kansen af. Er moest echter een penalty aan te pas komen om de ban te breken. James Tavernier schoot een kleine twintig minuten voor tijd vanaf elf meter raak.

Daar bleef het ook bij in het Ibrox Stadium, waardoor Rangers nog altijd ongeslagen is onder Van Bronckhorst. De 106-voudig Oranje-international boekte nu zes overwinningen in de Schotse Premiership en deed het ook verdienstelijk in de Europa League tegen Sparta Praag (2-0) en Olympique Lyon (1-1). In eigen land bedraagt de voorsprong van The Gers nu zeven punten op Celtic, dat wel een duel minder speelde.

FC Eindhoven - Roda JC 1-1
FC Eindhoven en Roda JC stevenden lange tijd af op een doelpuntloze remise in het Jan Louwers Stadion, maar de slotminuten zorgden voor vuurwerk. De Limburgers kregen na 88 minuten een strafschop vanwege hands, waardoor Patrick Pflücke leek uit te groeien tot de matchwinner. In blessuretijd sloeg Maarten Peijnenburg echter in de kluts toe en bepaalde de eindstand alsnog op 1-1. Eindhoven en Roda houden elkaar daarmee in evenwicht op de ranglijst met beide 31 punten en een zevende en achtste plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Real Sociedad - Villarreal 1-3
Villarreal kan ook winnen zonder Arnaut Danjuma. De Oranje-aanvaller ontbrak vanwege een voetblessure in het Primera División-duel met Real Sociedad. De Basken kwam op eigen veld nog wel op voorsprong dankzij Alexander Isak. De Zweed krulde de bal fraai in de verre hoek. Het antwoord van Villarreal liet echter niet lang op zich wachten: Gerard Moreno kopte raak uit een hoekschop.

In de tweede helft werd El Submarino Amarillo in het zadel geholpen door Mikel Oyarzabal. De Real Sociedad-ster kreeg rood voor een onbegrijpelijke tackle op de kuiten van Yeremi Pino. Moreno maakte er vervolgens 1-2 van. Samuel Chukwueze zorgde voor het slotakkoord, ditmaal was de Spaanse international de aangever.