Barça toont twee gezichten, maar komt met de schrik vrij tegen laagvlieger Elche

18-12-2021 20:23 Laatste update: 20:26
35

FC Barcelona is zaterdag aan nieuw puntenverlies ontsnapt in de Primera División. De Catalanen zakten na rust als een kaartenhuis in elkaar, maar kwamen in de slotfase met de schrik vrij: 3-2.

Bij Barça begon Frenkie de Jong in de basis. Voor Luuk de Jong was geen plaats, hoewel Memphis Depay ontbrak. Xavi gaf de voorkeur aan Abdessamad 'Abde' Ezzalzouli en basisdebutant Ferran Jutglà, die een voorhoede vormden met Ousmane Dembélé. De 22-jarige Jutglà verraste voor rust in positieve zin. Hij opende na een kwartier de score door raak te koppen uit een hoekschop van Ousmane Dembélé.

Barcelona maakte een prima indruk en toptalent Gavi maakte er al snel 2-0 van na een geweldige actie. Daarmee leek er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg. In de tweede helft sloeg de twijfel echter toch weer toe bij Blaugrana, dat zijn laatste twee competitieduels niet had weten te winnen. Elche rook kansen en dompelde Camp Nou een klein halfuur voor tijd in diepe rouw. In een tijdsbestek van amper een minuut stond het plots gelijk. Eerst wist José Antonio Morente doelman Marc-André Ter Stegen simpel te verschalken, nadat de bezoekers wel erg veel ruimte kregen in de counter. Vervolgens kopte Pere Milla van dichtbij raak.

Het verval bij Barcelona was daarmee enorm na rust, maar de Catalanen probeerden de rug te rechten. Jutglà had de 3-2 voor het intikken, maar wist de bal van dichtbij over te schieten. Daarmee dreigde een nieuwe klap voor Barça, maar zes minuten voor tijd schoot Nico González alsnog de winnende binnen na een vlotte aanval.