Sparta voorkomt diep in blessuretijd nieuwe nederlaag tegen Vitesse

18-12-2021 20:39 Laatste update: 20:57
44

Vitesse is er niet in geslaagd om voor de tweede keer in een paar dagen tijd te winnen van Sparta. Nikolai Baden Frederiksen leek net als in het bekerduel weer de grote man te worden, maar daar stak Sven Mijnans een stokje voor. De gelijkmaker viel in blessuretijd: 2-2.

De Deense aanvaller scoorde woensdag al twee keer en zaterdag deed hij Sparta na een kwartier pijn. Doelman Maduka Okoye wilde zijn doel uitkomen, maar bedacht zich. Daardoor was hij uit positie en kon Frederiksen toeslaan op aangeven van Maximilian Wittek. Frederiksen maakte nog voor rust zijn tweede, nadat de bal via een hoekschop voor zijn voeten belandde.

Sparta-coach Henk Fraser greep halverwege hard in door Emanuel Emegha, Lennart Thy en Bryan Smeets te vervangen door Mohammed Osman, Mario Engels en Vito van Crooij. Hoewel de Rotterdammers iets beter voor de dag kwamen, bleef het gewenste effect aanvankelijk uit, Tot Sven Mijnans twintig minuten voor tijd dan toch voor de aansluitingstreffer tekende door fraai raak te volleren. Tom Beugelsdijk ontsnapte vervolgens wel toen hij Loïs Openda onderuit haalde, maar scheidsrechter Bas Nijhuis en de VAR zagen er geen strafschop in.

Sparta kon daardoor de jacht op de gelijkmaker vervolgen Vito van Crooij produceerde na 82 minuten echter een schuivertje in de handen van Jeroen Houwen. Daarmee leek dé kans op de 2-2 verkeken, terwijl Okoye met een uitstekende redding de beslissing voorkwam. Daarmee maakte hij zijn slippertje goed, want in blessuretijd knokte Sparta zich naar een punt. Mijmans was de gevierde man met zijn tweede treffer.