Bayern de grote winnaar door zege van Ekkelenkamp op Malen

18-12-2021 20:46
16

Borussia Dortmund heeft voor de derde keer in vier wedstrijden averij opgelopen in de Bundesliga. Met Erling Haaland en Donyell Malen als spitsenduo werd met 3-2 verloren bij Hertha BSC.

Dortmund kwam na een halfuur nog wel op voorsprong via Julian Brandt, die de bal over de keeper lobte. Hertha deed in eigen huis echter zeker niet onder voor Die Borussen. Onder meer Jurgen Ekkelenkamp stichtte gevaar. Ook Ishak Belfodil liet zich zien en hij maakte na 51 minuten 1-1. Een paar minuten later stond het zelfs 2-1. Marco Richter schoot de bal prachtig in de kruising.

Dortmund ging daarna in de achtervolging, kreeg ook wel kansen op de gelijkmaker, maar de beslissing viel aan de andere kant. Brandt leverde de bal zomaar in bij Ekkelenkamp, die Belfodil knap aanspeelde. Belfodil vond nog doelman Hitz op zijn weg, maar in de rebound was Richter er als de kippen bij om zijn tweede te maken. Dortmund kwam in de slotfase niet verder dan de aansluitingstreffer van Steffen Tigges.

Voor Dortmund zijn de druiven zuur. Die Schwarzgelben zien de achterstand op Bayern München oplopen tot negen punten bij het ingaan van het kerstreces.