Dallinga maakt doelpunt nummer 25, maar Excelsior morst wel tegen de buurman

18-12-2021 22:06
20

FC Volendam gaat met drie punten voorsprong de winterstop in. Dat is te danken aan Excelsior, dat zaterdagavond niet verder kwam dan 1-1 tegen FC Dordrecht.

Met een overwinning in de streekderby tegen de Schapekoppen, die op de twintigste en laatste plaats staan in de Keuken Kampioen Divisie, had Excelsior de winterstop doorgebracht met een achterstand van één punt op koploper FC Volendam. Dat lukte echter niet, want Dordrecht verkocht de huid duur in eigen stadion en de Kralingers waren niet bij machte om echt zaken te doen.

In de tweede helft nam Dordrecht zelfs brutaal de leiding. Jacky Donkor opende de score en lang leek de thuisploeg de punten op de Krommedijk te kunnen houden. Drie minuten voor tijd wees scheidsrechter Oostrom echter naar de stip en tekende Thijs Dallinga alweer zijn 25e treffer van het seizoen aan. In de resterende paar minuten kon de formatie uit Rotterdam echter niet meer winnen.