Van 't Schip: 'Duidelijke afspraken gemaakt, toen kwamen er Griekse spelletjes'

Van 't Schip: 'Duidelijke afspraken gemaakt, toen kwamen er Griekse spelletjes'

19-12-2021 10:32
26

John van 't Schip besloot onlangs om na ruim twee jaar afscheid te nemen als bondscoach van Griekenland. De oud-rechtsbuiten vond dat er geen basis meer was voor een langere samenwerking.

Van 't Schip was in 2019 ingestapt, wist de Grieken niet naar een eindtoernooi te loodsen, maar gaf wel de kans aan een nieuwe lichting spelers. Hij heeft echter besloten om zijn aflopende contract niet te verlengen. "Eigenlijk 2,5 jaar goed naar mijn zin gehad, samen met Aron Winter en Michael Valkanis (zijn assistenten, red.). De afspraak was in principe om door te gaan, dat zou dan beklonken moeten worden na de laatste wedstrijden in november", vertelt hij bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN.

Dat gebeurde uiteindelijk dus niet. "Toen kwamen er weer wat Griekse spelletjes tevoorschijn. Wel, niet, even wachten... Terwijl er duidelijke afspraken waren om door te gaan, dat werd ook gecommuniceerd naar buiten toe. Maar uiteindelijk kregen we daar geen goed gevoel meer over en hebben we gewoon gezegd: het is een mooie tijd geweest, maar ook een mooie tijd om verder te kijken. Als het vertrouwen op een gegeven moment weg is, is dat ook geen basis om verder te gaan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s