Hoofdrol voor Nederlanders tijdens Belgische topper tussen Club en Anderlecht

19-12-2021 15:36 Laatste update: 15:43
1

De Belgische topper tussen Club Brugge en Anderlecht heeft zondag geen winnaar opgeleverd. Na een spannende slotfase was de eindstand 2-2 in het Jan Breydelstadion. Daardoor is de verrassende koploper Union Sint-Gillis de winnaar van het weekeinde.

Bij Club Brugge begonnen Ruud Vormer en Noa Lang in de basis, terwijl Anderlecht aantrad met Wesley Hoedt en Joshua Zirkzee. Het was de regerend kampioen die de eerste klap uitdeelde. Charles De Ketelaere opende binnen tien minuten de score, na een subtiel steekpassje van Lang. Club Brugge voerde daarna de boventoon, maar Hans Vanaken en Lang wisten kansen niet te verzilveren.

Anderlecht-trainer Vincent Kompany greep bij de start van de tweede helft in door Zirkzee en Yari Verschaeren te wisselen. Hoewel dat niet helemaal het gewenste effect sorteerde kwamen de bezoekers wel langszij. Nadat Lang een prima mogelijkheid op de 2-0 had laten liggen, sloeg Francis Amuzu aan de andere kant toe door de bal in de verre hoek te krullen.

Club Brugge liet het gebeuren en leek in de slotfase de deksel op de neus te krijgen. Christian Kouamé probeerde het na een afgeslagen hoekschop, maar de bal belandde bij Hoedt. De Nederlander schoot in twee instanties raak. Aan de andere kant kopte Vanaken nog een hoekschop binnen, waardoor het 2-2 werd.

Vooral stuntploeg Union Sint-Gillis zal dat resultaat met gejuich ontvangen. De voorsprong op naaste achtervolger Club Brugge bedraagt nu zes punten.