Makkelie: 'Geluk dat tegenstander niet zwaar geblesseerd is geraakt'

Makkelie: 'Geluk dat tegenstander niet zwaar geblesseerd is geraakt'

19-12-2021 16:27
24

Danny Makkelie drukte met zijn beslissingen al snel een stempel op de Friese derby tussen SC Cambuur en sc Heerenveen. De arbiter gaf Heerenveen al snel een penalty na een handsbal van Calvin Mac-Intosh en een aantal minuten later stuurde hij Doke Schmidt met een directe rode kaart naar de kant.

"Het was een wedstrijd met veel momenten", zo lacht Makkelie na de Friese derby voor de camera van ESPN. Hij gaf al snel een penalty na een handsbal van Mac-Intosh, maar had daarbij de hulp van de VAR nodig. "Ik kon het in eerste instantie niet zien. Ik ben gaan kijken en dan zie je dat de arm van de verdediger wel erg hoog zit. Hij deed er alles aan om geen hands te maken, maar die arm zat zo hoog..."

"Zoals ik het live in de wedstrijd zag, kwam hij op hoge snelheid aan rennen. Hij heeft op dat moment geen kans om de bal te spelen. Hij trapt hard door op het been van zijn tegenstander. Dat vond ik buitensporig, daarom heb ik een rode kaart gegeven. Ik had meteen het gevoel dat het meer dan geel was. We mogen van geluk spreken dat de tegenstander niet zwaar geblesseerd is geraakt."

"In een derby wil je eigenlijk elf tegen elf op het veld houden, dat is leuker voor de wedstrijd. Als ik hiervoor geel had gegeven, had iedereen er wel mee kunnen leven. Maar dat had het sein kunnen zijn dat ze alle 22 dit soort overtredingen mogen maken."