Veerman over emotionele week bij Heerenveen: 'Deze overwinning was voor Lucas'

Veerman over emotionele week bij Heerenveen: 'Deze overwinning was voor Lucas'

19-12-2021 18:19
5

SC Heerenveen won zondagmiddag de Friese derby op bezoek bij SC Cambuur. Twee doelpunten van Henk Veerman waren genoeg voor een 1-2 overwinning. Het was een emotionele week voor de lange spits en de rest van zijn ploeggenoten door het overlijden van de vader van Lucas Woudenberg.

Het nieuws dat de vader van Woudenberg was overleden, hakte er ook bij Veerman hard in. "Dat was een forse tik. Lucas is totaal niet op zichzelf, maar hij had heel veel moeite om over deze situatie te vertellen tegen ons. Hij had het maar tegen één of twee spelers gezegd, waarvan ik er een was", vertelt Veerman in gesprek met De Telegraaf. "Als dit dan gebeurt, dan voel je als groep enorm mee met zo'n jongen. We hebben de familie toestemming gevraagd om met rouwbanden te spelen. Deze overwinning was ook zeker voor Lucas en zijn familie."

Wedden

Meer odds

De twee doelpunten waren ook op persoonlijk vlak belangrijk voor de Heerenveen-spits. "Ik heb het niet precies geteld, maar ik denk dat ik een week of acht droogstond. Dan is het ook wel eens lekker als je twee goals maakt. En ik ben enorm blij, dat ik dat in de derby doe, maar ook als we door twee goals van anderen hadden gewonnen, zou ik enorm blij zijn geweest", zo sluit Veerman af.