Spurs en Liverpool in evenwicht na bizar duel, Robertson absolute hoofdrolspeler

19-12-2021 19:25
49

Tottenham Hotspur en Liverpool delen de punten na een knotsgek duel. Andrew Robertson werd de hoofdrolspeler in het Tottenham Hotspur Stadium: de linksback gaf een assist, maakte een dubieuze goal en werd met rood van het veld gestuurd.

Spurs en Liverpool kregen de laatste dagen allebei te maken met het coronavirus. Vanwege een corona-uitbraak werden er drie duels van eerstgenoemde afgelast en Liverpool moet onder meer Virgil van Dijk de komende tijd missen, omdat de Nederlander besmet is met het virus.

Het spektakel tussen Spurs en Liverpool barstte al snel los in Londen: na dertien minuten was de brilstand van het scorebord verdwenen. Harry Kane verschalkte doelman Alisson in de verre hoek, waardoor Tottenham op rozen zat. Zo'n twintig minuten later volgde het antwoord van Liverpool, ondanks dat het spel op en neer golfde. Robertson gaf in het strafschopgebied een voorzet, waarna Diogo Jota zijn hoofd tegen de bal kon zetten: 1-1.

Dat was ook de stand die bij rust op het scorebord stond. Na de pauze kregen beide ploegen wederom kansen. In de 69ste minuut wist Liverpool de leiding te grijpen in de wedstrijd: van dichtbij kopte Robertson raak. De spelers van Spurs waren echter des duivels: voorafgaand aan de treffer zou er eerst een overtreding zijn gemaakt op Dele Alli en in de aanval waaruit de goal viel, kreeg Mohamed Salah de bal op zijn arm. Desondanks werd de goal goedgekeurd.

Liverpool kon echter niet lang genieten van de voorsprong: vijf minuten later maakte Heung-Min Son de 2-2, omdat hij Alisson op snelheid klopte. Snel daarna kreeg Liverpool opnieuw een klap te verwerken. Robertson complementeerde zijn hoofdrol door rood te pakken. De Schot maakte een stevige overtreding op Emerson Royal en moest na ingrijpen van de VAR gaan douchen.

In het restant van de wedstrijd moest Liverpool alle zeilen bijzetten om een punt uit het vuur te slepen. Dat lukte de ploeg van Jürgen Klopp, dat nu tweede staat in de Premier League. Tottenham is de nummer zeven van de competitie.