Büttner: 'Voor die blessure staat acht, negen weken, eigenlijk te vroeg begonnen

Büttner: 'Voor die blessure staat acht, negen weken, eigenlijk te vroeg begonnen

20-12-2021 09:30
5

Alexander Büttner heeft dit seizoen vier Eredivisie-wedstrijden moeten missen en vindt dat kennelijk ook meer dan genoeg. Zondag speelde hij tachtig minuten mee tijdens RKC Waalwijk-PSV, hoewel hij verre van okselfris was.

Vooraf had de linksback uit Doetinchem al pijnstillers genomen, vanwege enkelklachten. "Voor die blessure staat acht tot negen weken. Eigenlijk ben ik weer te vroeg begonnen. Wel trainen, niet trainen. Niet spelen, toch proberen te spelen", wordt hij geciteerd door het Brabants Dagblad. In de laatste Eredivisie-wedstrijd van 2021, Sparta-RKC, wil hij er echter koste wat kost bij zijn. "Ik wil er zijn voor het team. Misschien ben ik soms iets te eigenwijs, waardoor ik het erger maak. Dan speel ik maar met veel pijnstillers. Nog één wedstrijd moet kunnen."

Wedden

Meer odds

Voor rust knalde Büttner tegen Ritsu Doan op. De Japanner kon niet meer verder, maar Büttner liet zijn hoofdwond 'repareren' en hervatte de strijd. Uiteindelijk hield hij het vol tot minuut tachtig, maar toen stond wel de 1-4 eindstand op de borden. "We gaven de goals te makkelijk weg. Zonde."

RKC staat halverwege de rit op vijftien punten, twee punten boven de degradatiestreep. De nummer vijftien van de Eredivisie sluit donderdag om 21.00 het Eredivisie-jaar af, op bezoek bij nummer voorlaatst Sparta.