Schlemiel tegen PSV, NEC-held in Deventer: 'Dit is de mooiste van mijn carrière'

Schlemiel tegen PSV, NEC-held in Deventer: 'Dit is de mooiste van mijn carrière'

20-12-2021 12:30
7

Elayis Tavsan kroonde zich zondagmiddag tot matchwinner bij Go Ahead Eagles tegen NEC (0-2). Een persoonlijke overwinning voor de aanvaller van de Nijmegenaren, die een week eerder tegen PSV nog een gigantische kans liet liggen.

Tavsan kon met een 1-0 voorsprong voor NEC op de borden alleen op PSV-goalie Joël Drommel af, maar liet de kans liggen. Daar kon hij niet van slapen, zo liet de linkspoot van de Nijmeegse club weten aan De Gelderlander. "Ik ben blij dat ik die misser op deze manier recht heb kunnen zetten."

Daarmee doelt hij op een fantastisch doelpunt dat hij op de Adelaarshorst maakte. Hij nam een afgeslagen bal vol op de linkerschoen en die vloog onhoudbaar de kruising in. "Ik denk dat dit wel de mooiste is die ik ooit heb gemaakt. Ik denk dat ik hem nog vaak ga terugkijken op mijn telefoon."

Met de goal neemt Tavsan ook sportieve wraak op zijn criticasters. Vaak wordt hem verweten dat hij oogkleppen op heeft en te vaak voor eigen succes gaat. "Ik ben altijd dreigend, bezig met doelpunten en assists. Dat oogt misschien egoïstisch, maar als de fans dat vinden dan is dat maar zo."