Ontslagen Eric Meijers botst met keeperstrainer: 'Wisselwerking was dramatisch'

Ontslagen Eric Meijers botst met keeperstrainer: 'Wisselwerking was dramatisch'

20-12-2021 14:08
31

Eric Meijers heeft zich uitgebreid uitgesproken over zijn vertrek bij Tweede Divisie-club SV Spakenburg. De bekende amateurtrainer uit Nijmegen was sowieso al aan zijn laatste seizoen bezig, maar werd begin november per direct op non-actief gesteld.

Spakenburg was aan een teleurstellend seizoen bezig en Meijers besloot al om ex-prof Vince Gino Dekker uit de selectie te zetten. De 5-1 nederlaag bij AFC was de druppel, maar interne onrust was er al langer. "Ik voelde vanaf dag één dit seizoen totaal geen vertrouwen", aldus Meijers in gesprek met RTV Utrecht. Zijn ontslag was voor hem een 'dolk in de rug'. "Ik was bezig met het proces, maar ik werd afgerekend op de resultaten. Ik vind dat ik meer krediet had verdiend."

Een belangrijk pijnpunt was zijn relatie met keeperstrainer Remco van Lopik. Deze wilde dat Menno Heus de eerste keus onder de lat zou worden, maar Meijers koos voor Leon ter Wielen, die hij nog kent van zijn tijd bij Achilles '29. "Ik ga daar inhoudelijk niet te diep op in, maar de wisselwerking tussen mij en Remco was dramatisch. Het was Remco's goed recht om voor Menno te zijn, maar dat is in het hele proces faliekant misgelopen."

Meijers vindt dan ook dat hij voorafgaand aan het seizoen al één grote fout heeft gemaakt. "Ik had moeten zeggen: hij eruit of ik eruit. Ik heb er spijt van dat ik dat niet heb gedaan."