Vitesse hekelt rol van Nijhuis: 'Ik heb me ingehouden, maar nu moet ik het zeggen'

Vitesse hekelt rol van Nijhuis: 'Ik heb me ingehouden, maar nu moet ik het zeggen'

20-12-2021 16:53
73

Thomas Letsch heeft geen goed woord over voor Bas Nijhuis en zijn manier van fluiten tijdens Sparta tegen Vitesse (2-2). De arbiter zag in de tweede helft een glaszuivere strafschop voor de Arnhemmers over het hoofd.

Tom Beugelsdijk tackelde Loïs Openda in het strafschopgebied en raakte geen bal, maar de benen van zijn tegenstander. Nijhuis en zijn VAR deden er niets mee en dat is tegen het zere been van Letsch, die vindt dat de 'eigen regels' van de Tukker niet meer door de beugel kunnen. "Met marchanderen berooft hij ons van een strafschop", zegt de trainer tegen De Gelderlander.

Daarnaast had de videoscheidsrechter volgens hem in moeten grijpen. "Als de arbiter dat dan niet ziet, en dat kan, hebben we de VAR. Dat die dit niet ziet en ook niet optreedt, is onvoorstelbaar. Wij hebben niet goed gevoetbald. Dat staat voorop. Maar we hadden gewoon een strafschop moeten krijgen. In zo’n situatie verwacht ik dat de VAR ingrijpt en zegt: ‘Bas, stop, kijk de beelden terug’. Dan ziet iedereen dat dit 100 procent een strafschop is."

Letsch is er nu klaar mee, kan niet meer stil blijven en wendt zich tot de KNVB. Zij spraken zich bij monde van Reinold Wiedemeijer al uit tegen de beslissing van Nijhuis en zijn VAR, maar de Duitser wil meer. "Ik heb me vaak ingehouden. Maar ik vind dat ik nu iets moet zeggen. We kunnen er niets tegen doen. Dit is voor de KNVB. Maar dit kan toch niet?"