Xavi herhaalt: 'Ik was geschokt door wat ik aantrof, maar nu is het aan mij'

Xavi herhaalt: 'Ik was geschokt door wat ik aantrof, maar nu is het aan mij'

20-12-2021 17:50
75

FC Barcelona-trainer Xavi vindt dat zijn selectie nog altijd veel kwaliteit herbergt. Hij neemt het onder meer op voor de bekritiseerde Marc-André ter Stegen.

De Duitse doelman kreeg ook na het La Liga-duel met Elche (3-2) de nodige kritiek te verwerken. "De tegengoals zijn de schuld van het hele team, niet van onze keeper of de verdediging alleen. Marc-André is van fundamentele waarde voor ons", benadrukt Xavi in aanloop naar de Spaanse topper tegen Sevilla van dinsdagavond.

Xavi vindt Ter Stegen nog altijd één van de beste keepers ter wereld, zo laat hij weten. "Hij is buitengewoon, maar natuurlijk wil hij verbeteren. Individuele fouten gebeuren soms, maar zijn voetenwerk is bijvoorbeeld fantastisch. Natuurlijk kan ook Marc-André zich op genoeg punten verbeteren, dat weet hij, maar voor ons is er geen discussie. Hij behoort tot de beste keepers ter wereld. Qua voortzettingen is alleen Manuel Neuer van hetzelfde niveau."

Xavi liet zich al bijzonder lovend uit over de toptalenten bij Barça, en met name Gavi, maar hij benadrukt dat dit geen verwijt was aan de andere spelers. "Ik ben blij met ieders inzet. Spelers als Gerard Piqué, Jordi Alba, Ter Stegen en ook Frenkie de Jong proberen de kar te trekken en de jonge spelers doen hun uiterste best. Soms moeten we geblesseerde spelers afremmen, omdat ze al weer willen helpen."

De Catalanen pakten onder Xavi tien van de mogelijke vijftien punten. "Dat is niet slecht", benadrukt de opvolger van Ronald Koeman, die eerder nog aangaf dat hij verrast was dat niet alle spelers het positiespel van Barça goed onder de knie hadden. "Ik was geschokt door wat ik aantrof, maar het is de realiteit en nu is het aan mij. Ik denk dat je zaterdag tegen Elche al verbetering zag."