Valencia wint vermakelijke stadsderby na 2-0 achterstand, Cillessen belangrijk

20-12-2021 22:49
12

Valencia keek in de eerste helft tegen een 2-0 achterstand, maar heeft de stadsderby tegen Levante alsnog winnend afgesloten. Gonçalo Guedes en Carlos Soler werden de uitblinkers met allebei twee treffers, terwijl Jasper Cillessen zich ook kon onderscheiden met een aantal goede reddingen.

De derby van Valencia staat bekend als een beladen wedstrijd. Dat was maandagavond in het Estadi Ciutat de València niet anders. Na negentien minuten kreeg Levante een penalty, doordat Mouctar Diakhaby hands maakte. José Campaña ging namens de thuisploeg achter de bal staan, maar zag hoe Cillessen zijn strafschop keerde. De Nederlandse doelman bokste de bal echter richting het midden, waardoor Campaña in de rebound alsnog kon scoren, tot woede van Cillessen: 1-0.

Twee minuten na de openingstreffer verdubbelde Levante de marge al, doordat Roger Martí Cillessen in alle vrijheid kon verschalken. Daarna moest de oud-Ajacied zijn ploeg met een aantal reddingen behoeden voor nog een tegentreffer. Vlak voor de pauze deed Gonçalo Guedes verrassend genoeg nog wat terug voor Valencia: 2-1.

In de tweede helft kende de intense derby een passend vervolg. In de 49ste minuut wees scheidsrechter Pablo González Fuertes opnieuw naar de stip, maar nu in het voordeel van Valencia. Hugo Duro werd namelijk gevloerd in het zestienmetergebied. Specialist Soler faalde niet vanaf elf meter en schoot de gelijkmaker tegen de touwen. Dik twintig minuten later bracht Soler zijn ploeg zelfs op voorsprong, door in de korte hoek raak te knallen.

Vijf minuten voor tijd maakte Guedes nog de 4-2. Even daarvoor zette Valencia-verdediger Rubén Iranzo echter een stevige tackle in met al geel op zak. Bij Levante was men dan ook woest dat de arbiter González Fuertes niet ingreep. Diep in blessuretijd maakte Levante nog de 3-4, maar de punten gaan desondanks naar het oosten van Valencia. Daardoor komen de Europese plekken weer in zicht voor de ploeg van José Bordalás. Levante staat stijf onderaan met slechts acht punten.