Tadic: 'Zou een schande zijn, misschien is dat het verschil met PSV en Feyenoord'

Tadic: 'Zou een schande zijn, misschien is dat het verschil met PSV en Feyenoord'

21-12-2021 07:33
175

Dusan Tadic baalt dat Ajax halverwege het seizoen in een spannende titelstrijd is verwikkeld met PSV en Feyenoord. De Servische aanvoerder ziet dat de Amsterdammers er soms te makkelijk over denken, zegt hij in een interview met Jens Toornstra en Marco van Ginkel in Voetbal International.

Tadic looft de concurrenten, maar vindt dat Ajax vooral naar zichzelf moet kijken. "Dat het zo spannend is, is gewoon onze eigen schuld. We hebben veel te veel punten verspeeld en maar weinig goals (vier, red.) tegen gekregen. Eigenlijk is dat een wiskundig wonder, dat het kan. En ja, dat frustreert wel."

Wedden

Meer odds

"Kampioen word je door elke wedstrijd, élke wedstrijd scherp te zijn en dus niet af en toe op een paar procent minder te spelen", benadrukt de aanvaller. "Dat heb ik de spelersgroep ook verteld na de nederlaag tegen AZ. Als we niet honderd procent zijn, bestaat de kans dat we verliezen." Hij weet dat tegenstanders nét iets gemotiveerder zijn tegen Ajax, dat er niet in slaagt om altijd zijn beste spel te spelen. "Ik constateer dat we zeker na wedstrijden in de Champions League problemen hebben in de Eredivisie. Simpel gesteld denken we er te makkelijk over. In Servië zeggen we: Nothing falls from the tree. You have to take it."

Tadic gaat er nog altijd van uit dat Ajax kampioen wordt. Anders hebben de Amsterdammers in zijn ogen gefaald. "Ik zou het een schande vinden, ja. Wij móéten met Ajax kampioen worden. Misschien is dat een verschil met Feyenoord en PSV." Hij heeft er geen boodschap aan dat de titelstrijd nu razendspannend is. "Het is leuk voor de liefhebbers en neutrale kijkers, maar ik ben gewoon het liefst al in maart kampioen."