Verbeek verwacht einde trainerscarrière in Nederland: 'Die kans is klein'

Verbeek verwacht einde trainerscarrière in Nederland: 'Die kans is klein'

21-12-2021 08:55
47

Gertjan Verbeek denkt niet dat hij nog als trainer aan de slag gaat in de Eredivisie of Keuken Kampioen Divisie. De 59-jarige oefenmeester denkt dat zijn klus bij Almere City FC zijn laatste was in het Nederlandse profvoetbal.

Verbeek ging afgelopen zomer aan de slag in Flevoland, maar een succes werd dat niet. Vanwege de teleurstellende resultaten werd hij al in november op non-actief gesteld. Vanaf januari neemt Alex Pastoor het stokje over. "Officieel ben ik niet ontslagen, maar zo wordt het wel gezien", zegt Verbeek tegen de NOS. "En ik ben niet de eerste trainer die ontslagen is in Almere de afgelopen vijf jaar. Dus er is toch iets wat niet klopt."

Bovendien leverde zijn vertrek nog niet het gewenste resultaat op. "Ze zijn zelfs nog gezakt", stelt Verbeek, die de hand ook in eigen boezem steekt. "De laatste wedstrijd onder mijn leiding was een blamage. En daar moet ik mezelf verantwoordelijk voor stellen. Er is nu wel wat meer energie in de ploeg. Maar het is een repeterend verhaal: ze kunnen 'm winnen, ze kunnen 'm verliezen. Tot nu toe zijn ze nog niet aan de betere hand. Dat is jammer."

Verbeek denkt dat het de laatste keer was dat hij in Nederland als hoofdtrainer werkzaam was. "Je moet in de voetballerij nooit nooit zeggen. Er zijn meer trainers die hun afscheid hadden aangekondigd. Maar ik was al een jaar niet actief, hè, na Adelaide, mijn Australische avontuur. Zoiets zou ik nog wel leuk vinden. Maar de kans dat ik in Nederland nog iets ga doen als trainer, is klein."

Verbeek stond voor het eerst op eigen benen bij Heracles Almelo, waarna hij terugkeerde op het vertrouwde nest bij sc Heerenveen. Daarna werkte hij voor Feyenoord, opnieuw Heracles, AZ, FC Twente en Almere. In het buitenland had hij FC Nürnberg, VfL Bochum en Adelaide United onder zijn hoede.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie