Vertessen maakt PSV-icoon trots: 'We hebben daar heel vaak aan gewerkt'

Vertessen maakt PSV-icoon trots: 'We hebben daar heel vaak aan gewerkt'

21-12-2021 13:10
27

Luc Nilis beziet de ontwikkeling van Yorbe Vertessen met tevredenheid. De Belg werkte als spitsentrainer van PSV lang met zijn landgenoot samen en ziet dat de arbeid zijn vruchten af aan het werpen is.

Vertessen is geen basisspeler bij de Eindhovenaren, maar heeft tot dusver wel de meeste Eredivisie-treffers voor PSV gemaakt. Nilis is er trots op. "Hij bezit als aanvaller een bepaalde agressie in de goede zin van het woord", zegt hij tegen ESPN. "We hebben vooral heel veel gewerkt om de rust te kunnen bewaren in de eindfase, zodat hij doelgericht kan afwerken."

Dat heeft geholpen, zo ziet het PSV-icoon. "Je ziet een bepaalde rust. Hij nam een goede houding aan, stond goed in balans en werkte rustig af. Daarin heeft hij veel progressie gemaakt. Je ziet dat hij meer en meer scoort op die manier."

Nilis, die denkt dat de Belgische bondscoach Vertessen ook in de gaten houdt, zou willen dat hij vaker in de basis begint. Daarvoor mist hij volgens de gewezen aanvaller echter wat bravoure. "Een beetje Nederlandse mentaliteit misschien. Hij is een timide Belg en zou halve een Nederlander moeten worden. Hij mag gerust opkomen voor zijn kwaliteiten."