Ajax oogst ook lof in Eindhoven en Rotterdam: 'Daar mag je respect voor opbrengen'

Ajax oogst ook lof in Eindhoven en Rotterdam: 'Daar mag je respect voor opbrengen'

21-12-2021 13:33
72

Jens Toornstra en Marco van Ginkel hebben respect voor de prestaties van Ajax in de Champions League. Dat zeggen de aanvoerders van respectievelijk Feyenoord en PSV in een groot interview, waar ook Ajax-captain Dusan Tadic bij aanwezig was.

Voetbal International zette de drie aanvoerders van de topclubs naast elkaar en daar werd ook gesproken over de Europese prestaties van de clubs. Ajax maakt indruk, zo zegt Van Ginkel. "Het is gewoon ontzettend knap", laat hij optekenen. "Daar kan je niet omheen. Het is goed voor het Nederlandse voetbal. Ik heb zelf Champions League gespeeld, dat is gewoon het mooiste dat er is. Maar ook hartstikke zwaar. Dat maakt de prestatie van ze wel bijzonder."

Toornstra sluit zich bij zijn collega aan en zet daarbij de rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord opzij. "Ik kan eerlijk gezegd wel van Ajax genieten in de Champions League, vooral vanuit een chauvinistisch gevoel. En ze pakken zoveel punten, dat wij ervan kunnen profiteren als straks de nummer twee van de Eredivisie ook meteen de Champions League in gaat. Wat ik wel mooi vind, is dat Ajax op dat niveau doet wat wij willen: domineren tegen iedere tegenstander. Ik weet dat er veel rivaliteit bestaat tussen Feyenoord en Ajax, maar daarvoor mag je toch wel gewoon respect opbrengen?"

In Amsterdam wordt er echter ook met bewondering naar Feyenoord en PSV in Europa gekeken. Tadic hoopt dat de Nederlandse clubs het goed doen. "Ik kijk ook graag naar de andere Nederlandse clubs in Europa. Als Feyenoord en PSV winnen, ben ik net zo goed blij. Dit is toch hartstikke mooi voor de uitstraling van het Nederlandse voetbal? Zo hoort het te zijn: rivaliteit op het veld, maar wel respect voor elkaars prestaties."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s