'Last minute'-vertrek bij PSV: 'Ik wilde graag elke week spelen'

'Last minute'-vertrek bij PSV: 'Ik wilde graag elke week spelen'

21-12-2021 15:14
21

Nick Viergever hoefde niet weg, maar koos afgelopen zomer bewust voor een vertrek bij PSV. De verdediger van Bundesliga-hekkensluiter Greuther Fürth wilde meer spelen.

Viergever signeerde op 1 september een tweejarig contract in Duitsland. "Het ging allemaal last minute", blikt de verdediger terug in een interview met ELF Voetbal. "Van PSV mocht ik afgelopen zomer niet weg en zelf wilde ik eigenlijk ook niet. In Eindhoven zat ik met mijn gezin op mijn plek. De oudste (Dexx, vijf jaar, red.) ging daar naar school."

Wedden

Meer odds

Toch vertrok Viergever. "Bij PSV had ik het goed naar mijn zin, maar ik wilde graag elke week spelen. Dat perspectief ontbrak. Ik gaf het een plek. Er konden altijd blessures of andere onverwachte situaties plaatsvinden. Alleen werd mijn speeltijd dit seizoen telkens minder, waarop ik in de laatste week van de transferperiode om me heen ging kijken. De Bundesliga heeft me altijd getrokken."

Heel veel plezier heeft Viergever nog niet beleefd aan zijn overstap. Hij werd meteen basisspeler, maar door een blessure dateert zijn laatste Bundesliga-optreden van 30 oktober. Greuther Fürth boekte afgelopen zondag de eerste competitiezege sinds de promotie.