Eredivisie-clubs opgelet: elf KKD-uitblinkers die klaar zijn voor een stap omhoog

Eredivisie-clubs opgelet: elf KKD-uitblinkers die klaar zijn voor een stap omhoog

25-12-2021 10:00
36

De Keuken Kampioen Divisie is in winterslaap. De twintig ploegen op het tweede niveau in Nederland komen pas in januari weer in actie en dus is het tijd om de tussenbalans op te maken. VoetbalPrimeur maakt een selectie van spelers op het tweede niveau die klaar zijn voor een stap naar de Eredivisie.

Keeper: Nick Olij (NAC Breda)
Als je als doelman van de nummer negen van de Keuken Kampioen Divisie toch gedeeld bovenaan staat in het lijstje keepers met de meeste clean sheets, dan doe je iets heel goed. Olij bewijst zich weer als één van de beste keepers op het tweede niveau en kan een stap omhoog makkelijk aan.

Rechtsback: Denzo Kasius (FC Volendam)
FC Utrecht zal met een grote glimlach naar wedstrijden van koploper FC Volendam kijken. Kasius wordt door de Domstedelingen namelijk verhuurd aan Het Andere Oranje en dus weet men bij Utrecht dat de opvolger van Hidde ter Avest en Mark van der Maarel al klaarstaat.

Centrale verdediger: Damon Mirani (FC Volendam)
De bij Ajax opgeleide Mirani is al jarenlang één van de beste centrale verdedigers op het tweede niveau. Dat bewees hij in vijf seizoenen bij Almere City en doet hij nu ook aan De Dijk, waar hij deze voetbaljaargang nog geen minuut miste. De 25-jarige Monnickendammer moet een keer hogerop.

Centrale verdediger: Miguel Araujo (FC Emmen)
FC Emmen heeft tot dusver de minste tegengoals gekregen en dat is te danken aan het sterke centrum met Araujo. De Peruviaans international was vorig seizoen in de Eredivisie al één van de sterkhouders namens Emmen en is eigenlijk te goed voor de Keuken Kampioen Divisie.

Linksback: Boy Kemper (ADO Den Haag)
Nog zo'n speler die eigenlijk op het hoogste niveau zou moeten voetballen. Kemper is met zijn 21 jaar al aanvoerder van ADO Den Haag en is, net als Sem Steijn en Thomas Verheydt, ontzettend belangrijk voor de Residentieclub. Als ADO promoveert, mag Kemper het schild omhoog houden.

Controleur: Thom Haye (NAC Breda)
Als je de bekerwedstrijd van NAC tegen FC Utrecht hebt gezien, behoeft Thom Haye geen enkele introductie. Als spelmaker, creatieveling en vrijetrappen-specialist is hij de man die de Parel van het Zuiden moet leiden. Zouden AZ en Willem II al spijt hebben dat ze Haye lieten gaan?

Controleur: Mats Wieffer (Excelsior)
Met Wieffer heeft Excelsior een alleskunner op het middenveld staan. Dat blijkt ook wel uit de statistieken: de Tukker heeft de meeste gewonnen duels achter zijn naam staan, maar staat ook tweede op het lijstje met 'meeste succesvolle dribbels'. Excelsior is maar wat blij met hem.

Aanvallende middenvelder: Lance Duijvestijn (Almere City)
Vorig seizoen scoorde Duijvestijn elf keer in 37 wedstrijden voor Helmond Sport en was iedereen lyrisch over zijn inbreng. Dit seizoen staat de nummer tien bij het slecht draaiende Almere City na 20 wedstrijden al op negen. Na dit seizoen is het weer tijd voor een nieuwe stap, dunkt ons.

Rechtsbuiten: Sem Steijn (ADO Den Haag)
Dit seizoen kreeg Steijn, zoon van voormalig hoofdtrainer Maurice, de kans om zich te laten zien en die heeft hij met beide handen aangegrepen. De twintigjarige vleugelaanvaller scoorde al elf keer en vormt een dodelijk aanvalskoppel met Verheydt. Clubs uit de Eredivisie houden hem in de gaten.

Linksbuiten: Joey Sleegers (FC Eindhoven)
Met zijn 27 jaar is Sleegers een 'ervaren' KKD-speler, maar hij is nog zo bepalend als in zijn jonge jaren. Met acht assists is hij koploper in dat klassement en daarnaast scoorde hij ook nog eens negen keer voor FC Eindhoven. Misschien verdient Sleegers toch nog één kans in de Eredivisie.

Spits: Thijs Dallinga (Excelsior)
Bij FC Groningen weten ze niet wat ze zien. Thijs Dallinga, dat was toch die zelf opgeleide spits die niet zo gek vaak scoorde? De 21-jarige aanvaller bewijst in Kralingen nu het tegendeel. Dallinga heeft er al 25 in liggen en als hij zo doorgaat, komt de grens van vijftig (!) competitietreffers in zicht.

Reservebank
Michael Brouwer (FC Emmen), Julian Lelieveld (De Graafschap), Guus Joppen (Roda JC), Jellert van Landschoot (Helmond Sport), Julian Baas (Excelsior), Patrick Pflücke (Roda JC) en Robert Mühren (FC Volendam).