Bruggink: 'De keren dat hij in de PSV-basis begon, was het gewoon net te weinig'

Bruggink: 'De keren dat hij in de PSV-basis begon, was het gewoon net te weinig'

21-12-2021 16:41
32

Arnold Bruggink laat zich lovend en kritisch uit over Yorbe Vertessen. De Belgische aanvaller van PSV beleeft de laatste maanden zijn doorbraak en is na zijn twee goals tegen RKC Waalwijk (1-4) zelfs de nieuwe clubtopscorer in Eindhoven.

Roger Schmidt ziet hem nog steeds als de ideale twaalfde man, maar Vertessen klopt steeds harder op de deur. Bruggink snapt het standpunt van de PSV-trainer wel. "De keren dat hij in de basis begon, was het gewoon net te weinig. Schmidt weet ook: als ik Vertessen breng, gebeurt er altijd iets. Hij kan dan het verschil maken. Dat laat hij nog elke keer zien", zegt de oud-PSV'er tegen ESPN.

De vraag is wat Vertessen nog ontbeert om een onbetwiste basisspeler te worden. Bruggink: "Door in wedstrijden waarin hij in de basis begint, vanaf minuut één te laten zien wat hij kan brengen. Wanneer een tegenstander nog compact staat, hetzelfde te laten zien. In plaats van als er meer ruimte ontstaat en de tegenstander al vermoeid is." Maar: "Zijn snelheid is zo’n specifieke kwaliteit en hij scoort makkelijk."