FC Barcelona wil werk maken van Mazraoui, ook naam Dest valt

FC Barcelona wil werk maken van Mazraoui, ook naam Dest valt

22-12-2021 20:38 Laatste update: 21:19
136

FC Barcelona wil Noussair Mazraoui in de aankomende winterstop wegkapen bij Ajax. De Amsterdammers willen hem liever niet nu al laten gaan, maar mocht het toch tot een deal komen, dan hoopt de club op een terugkeer van Sergiño Dest naar Amsterdam. Dat zeggen bronnen rond Barcelona tegen VoetbalPrimeur.

Barcelona wil in deze transferperiode zakendoen met Ajax en Mazraoui ophalen in Amsterdam, al is niet duidelijk of Mazraoui de overstap ziet zitten. De gesprekken zijn in ieder geval wel gaande. Mino Raiola doet de zaken van Mazraoui en sprak onlangs met de Barça-top al over hem. Een langer verblijf bij Ajax is zo goed als uitgesloten omdat de club niet akkoord gaat met zijn eisen.

Wedden

Meer odds

Terugkeer Dest?
In de gesprekken tussen Ajax en Barcelona is ook de naam van Dest gevallen. Directeur spelersbeleid Marc Overmars verkocht de Amerikaan in de zomer van 2020 voor ruim twintig miljoen euro, maar staat niet onwelwillend tegenover een terugkeer. Het zou niet voor het eerst zijn dat Ajax een speler al snel weer terughaalt. De club deed hetzelfde met Brian Brobbey, die al na een paar maanden terugkeerde vanuit RB Leipzig.

Of het allemaal zover komt, zal moeten worden afgewacht. Normaal gesproken laat Ajax liever geen spelers in de winter vertrekken, maar de gesprekken tussen de clubs zijn gaande.

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)