The Guardian rekent Tadic en Haller tot de beste voetballers van 2021

The Guardian rekent Tadic en Haller tot de beste voetballers van 2021

22-12-2021 07:07
49

Dusan Tadic en Sébastien Haller behoren volgens The Guardian tot de beste spelers van 2021. De Britse kwaliteitskrant heeft de aanvallers van Ajax opgenomen in zijn prestigieuze top-honderd.

The Guardian maakt aan het eind van het jaar traditioneel de honderd beste spelers bekend, geholpen door liefst 219 juryleden wereldwijd. Inmiddels zijn de nummers honderd tot en met 41 bekendgemaakt.

Tadic keert na een jaar afwezigheid terug op de lijst, nadat hij in 2019 nog als 27e was geëindigd. Nu bezet de Ajax-aanvoerder de 87e plek. Dat dankt hij aan zijn prestaties bij Ajax, maar ook die met Servië. 'Hij scoorde vorige maand op een avond vol drama in Lissabon een van de doelpunten die Servië naar het WK brengen, een bekroning van weer een jaar van de betoverende spelmaker', schrijft de krant. 'Tadic toont geen signalen van roest ondanks zijn hoge voetballeeftijd.'

Haller is als nummer 93 een nieuwkomer in de lijst. 'Zijn anderhalf jaar bij West Ham United was geen regelrechte ramp, maar hij zette de Premier League ook niet in vuur en vlam. Wat een contrast met zijn jaar bij Ajax', luidt het juryrapport. 'Hij werd de beste spits van de Champions League, waarmee hij zijn potentie waarmaakte die hij toonde bij FC Utrecht en Eintracht Frankfurt. Een debuut in onze tophonderd is verdiend. The Hammers hebben misschien spijt van de man die hen is ontglipt.'

The Guardian heeft tot dusver twee Nederlanders opgenomen in de lijst. Memphis Depay is de nummer 49, terwijl Virgil van Dijk 43e staat.